
‘Denizli’de Doğal Afetler’ sergisi açılıyor
Doğal afetler ve risklerden korunma adına kamuoyunun dikkatini çekmeyi amaçlayan Denizli Belediyesi ‘Denizli’de Doğal Afetler’ adı altında bir sergi düzenliyor. Sergide Denizli’de meydana gelen ve çok sayıda can ve mal kaybına yol açan felaketlere ilişkin arşiv belgeleri yer alacak. Binlerce arşiv belgesi taranarak oluşturulan serginin açılışı 21 Kasım Pazartesi günü yapılacak.
Denizli Belediyesi, kentin yapısal geleceğine ışık tutmak, doğal afetler ve risklerden korunma konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla ‘Denizli’de Doğal Afetler’ adı altında bir sergi düzenliyor. Sergide Denizli’de meydana gelen ve çok sayıda can ve mal kaybına yol açan felaketlere ilişkin arşiv belgeleri yer alacak. Binlerce arşiv belgesi taranarak oluşturulan sergi 21-24 Kasım tarihleri arasında Turan Bahadır Sergi Salonu’nda görülebilecek.
21 Kasım Pazartesi günü saat 12:30’da açılışı gerçekleştirilecek sergiye ilişkin bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, serginin oluşturulması için binlerce arşiv belgesinin titiz bir incelemeden geçirildiğini söyledi. Sergi ile doğal afetlere karşı geçmişten dersler çıkararak gelecekte daha donanımlı olunması gerekliliğinin altını çizmek istediklerini dile getiren Otaklı şunları söyledi: “Bu sergi geçmişte yaşanan doğal afetlerin Denizli’de ne türlü bir etki bıraktığını gözler önüne sermek için düzenlendi. Binlerce arşiv belgesi tarandı ve Denizli’de yaşanan çok sayıda can ve mal kaybına yol açan felaketler belgelerin diliyle kamuoyu ile paylaşılacak. Birinci derece deprem kuşağında yer alan Denizli’de doğal afetlerden kaçınamayız. Yapmamız gereken tek şey var; halkımızı bu afetlere karşı bilinçlendirmek. İşte bu amaçla böylesine önemli bir sergi hazırladık. Doğal afetlere karşı geçmişten dersler çıkararak gelecekte daha donanımlı olunması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istedik. Örneğin sergide 19 Kasım 1717’de 6 bin kişinin ölümü ile sonuçlanan büyük deprem sonrası Denizli’nin ileri gelenleri tarafından Padişah 3. Ahmet’e gönderilen dilekçeden tutunda geçmişte yaşanan afetlere ilişkin daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış yazılı dokümanlar ve fotoğraflar yer alacak.”
Bu Kategorideki Diğer Başlıklar